Stran uporablja piškotke Sprejmi Zavrni Več o piškotkih nastavljenih na strani.40 let delovanja MNZ Ptuj
1978-2018

Vabilo na informativni dan dekliškega nogometnega oddelka Gimnazije Šiška in ŠC PET (Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacijo Ljubljana)

Spoštovani,

letos mineva petindvajset let od ustanovitve Gimnazije Šiška ter šestnajst let dela v nogometnih oddelkih v sodelovanju z Nogometno zvezo Slovenije. Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana (ŠC PET) ima za sabo devetinšestdeset letno tradicijo ter enajst let sodelovanja z Nogometno zvezo Slovenije.

Na Gimnaziji Šiška, kot vodilni šoli s športnimi oddelki v Sloveniji, razpolagajo z znanjem, izkušnjami in optimalnimi pogoji za kvaliteten športni razvoj ter možnostjo pridobitve odlične izobrazbe v gimnazijskem programu. V šolskem letu 2016/17 se tako na Gimnaziji Šiška šola 450 kategoriziranih športnic in športnikov, od tega preko 140 nogometašic in nogometašev.

Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacijo Ljubljana (ŠČ PET) ima v Srednji tehniški in strokovni šoli v programih ekonomski tehnik in tehnik elektronskih komunikacij dobro razvit vzgojno - izobraževalni model, ki mladim športnikom omogoča, da so klub nadaljevanju šolanja uspešni in napredujejo tudi v vrhunskem športu. V šolskem letu 2016/17 se v obeh programih izobražuje 359 kategoriziranih športnic in športnikov, od tega 210 nogometašic in nogometašev.

Vpis deklet v omenjene športne oddelke v zadnjih letih narašča, zato so v letu 2013 vodstva Gimnazije Šiška, Šolskega centra za pošto, ekonomijo in telekomunikacijo Ljubljana (ŠC PET) in Nogometne zveze Slovenije sklenila dogovor, da se v šolskem letu 2014/2015 bodočim dijakinjam omogoči vpis v dekliški nogometni oddelek v okviru oddelkov Gimnazije Šiška in ŠC PET. Trenutno je v nogometni oddelek vpisanih 23 deklet, večina izmed njih je članic mlajših ženskih nogometnih reprezentanc Slovenije.

Športni delavci nosimo veliko odgovornost, da mladim športnikom in športnicam posredujemo ustrezne informacije o možnostih usklajevanja udejstvovanja v vrhunskem športu s šolanjem, zato vas vljudno prosimo za pomoč pri posredovanju navedenih informacij in izročitvi tega obvestila zainteresiranim nogometašicam, ki obiskujejo deveti razred osnovne šole, da bi se z vašo pomočjo lahko pravilno odločile pri svoji izbiri za nadaljnje šolanje.

Gimnazija Šiška in Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacijo Ljubljana (ŠC PET) želita vsem nadarjenim športnicam omogočiti možnost kvalitetnega izobraževanja in športnega razvoja, zato vabimo vse zainteresirane nogometašice in njihove starše oziroma skrbnike na informativni dan.

ZGIBANKA

Arhiv novic